Laat u niets wijsmaken!
-
Patroonherkenning en het spoelen van uw hersenen.

Dat is de titel van mijn 2de boek, leverbaar vanaf 30 juni 2020.
(ISBN: 978-90-804099-0-3)

Samenvatting:

De meeste mensen zijn in staat om in zekere mate logisch te denken, maar in het intuïtief herkennen van patronen zijn we meestal sterker. Toch loopt er veel mis: we zien wat we willen en kunnen zien, en we laten ons vanalles op de mouw spelden door mensen die het niet altijd goed met ons voorhebben. Verkopers en lobbyisten, geestelijken en politiekers, alle proberen ze onze hersenen te spoelen voor het bekomen van macht en gewin, en niet altijd met zuivere gedachten. Ze brengen onze portemonnee en onze vrijheid in gevaar.
Om ons hiertegen te wapenen, mag er gerust wat opgekuist worden in het onderwijs, bv.: afschaffen van nutteloze regeltjes (een logischere spelling bv.), leerlingen flexibeler leren denken en nauwkeuriger leren waarnemen, en vooral: de vrijheid van meningsuiting herinstalleren!

Met dit boek wil ik pogen mijn steentje hiertoe bij te dragen, vanuit mijn ervaring als natuurkundige, programmeur, fotograaf, lesgever, onderzoeker in allerlei (rand-)gebieden van de wetenschap, en 58-jarige toerist op de planeet Aarde.

Inhoud en index

Lezers reageren:
Bestellen:

Het boek dat 246 A4-bladzijden telt met vele kleuren-illustraties, kunt u bekomen voor het bedrag van 27€ + verzendkosten (B: 5.80€, rest EU: 13€), dus totaal 32.80€ (B) of 40€ (rest EU).
Opgelet!! Door een vergissing van de drukker zijn er ook een aantal geleverd in A5-formaat. Voor mensen met normaal werkende ogen zijn ze nog goed leesbaar. Deze komen op 20€, helaas wel nog net dezelfde verzendingskosten, dus tot. 25.80 of 35€.
Na storting op rek.nr. BE90 8907 1405 5932 wordt het zo spoedig mogelijk opgestuurd.
U mag het ook na afspraak komen afhalen bij ons thuis in Gentbrugge of vanaf september 2020 op een bijeenkomst van de Werkgroep De Ronde Tafel.
Voorlopig ligt het nog niet in de grote boekenketens, want dan zou ik de prijs een stuk hoger moeten maken!
Het is wel verkrijgbaar bij:

Uiteraard kom ik ook graag hierover een voordracht met gedachtenwisseling geven bij uw vereniging of op uw school!

Koen Van de moortel - info@lerenisplezant.be - 09 2277036 of 047 7368526

Mijn volgend boek...

...zal gaan over 'meten is weten' (voor alle kurieuzeneuzen die een beetje wiskundige basiskennis hebben of die willen opfrissen), maar het kan ook gaan over fotografie of over vegetarisch koken. 'k Weet nog niet wat er eerst zal klaar zijn. Stuur gerust een berichtje als u op de hoogte wil blijven!


Hoofdpagina - Mijn eerste boek (Astro-Logika)