Laat u niets wijsmaken!
-
Patroonherkenning en het spoelen van uw hersenen.

Dat is de titel van mijn 2de boek, leverbaar vanaf 30 juni 2020.
(ISBN: 978-90-804099-0-3, 246blz. kleurendruk)

Samenvatting:

De meeste mensen zijn in staat om in zekere mate logisch te denken, maar in het intuïtief herkennen van patronen zijn we meestal sterker. Toch loopt er veel mis: we zien wat we willen en kunnen zien, en we laten ons vanalles op de mouw spelden door mensen die het niet altijd goed met ons voorhebben. Verkopers en lobbyisten, geestelijken en politiekers, alle proberen ze onze hersenen te spoelen voor het bekomen van macht en gewin, en niet altijd met zuivere gedachten. Ze brengen onze portemonnee en onze vrijheid in gevaar.
Om ons hiertegen te wapenen, mag er gerust wat opgekuist worden in het onderwijs, bv.: afschaffen van nutteloze regeltjes (een logischere spelling bv.), leerlingen flexibeler leren denken en nauwkeuriger leren waarnemen, en vooral: de vrijheid van meningsuiting herinstalleren!

Met dit boek wil ik pogen mijn steentje hiertoe bij te dragen, vanuit mijn ervaring als natuurkundige, programmeur, fotograaf, lesgever, onderzoeker in allerlei (rand-)gebieden van de wetenschap, en 58-jarige toerist op de planeet Aarde.

Inhoud en index

Lezers reageren:
Bestellen:

Verzendkosten: B: 6€, NL: 8€
Na storting van 26/28€ op rek.nr. BE90 8907 1405 5932 of op de Paypal-rekening "koen@astrovdm.com" wordt het zo spoedig mogelijk opgestuurd. U hoeft niet thuis te blijven, want het past normaal nog net in de brievenbus.
U mag het ook na afspraak komen afhalen bij ons thuis in Gentbrugge.
Het ligt NIET in de grote boekenketens, want dan zou ik de prijs een stuk hoger moeten maken!
Het is wel verkrijgbaar bij: Boekhandel Frankie'S, 8434 Westende-Bad.

Uiteraard kom ik ook graag hierover een voordracht met gedachtenwisseling geven bij uw vereniging of op uw school!

Koen Van de moortel - info@lerenisplezant.be - 09 2277036 of 047 7368526


Addendum sep. 2021

Op p.37-38 heb ik het over de verspreiding van valse informatie over het verband tussen vaksinaties en autisme.
Ondertussen ben ik zelf ook wel een stuk skeptischer geworden over beweringen die de farma-industrie verkondigen. Zeker sinds ze in 2021 met een ongeziene hardnekkigheid probeert iedereen op deze planeet geprikt te krijgen met iets dat gebruik maakt van een experimentele techniek, waarvan de langetermijn-effekten nog niet bekend zijn, en waarvoor niemand aansprakelijkheid blijkt te hebben!
Duizenden dokters en biologen sturen waarschuwingen de wereld in over de gevaren van mRNA-vaksinaties tegen Covid-19, en is er een ware heksenjacht aan de gang om deze klokkenluiders het zwijgen op te leggen. De golf van censuur die uitgevoerd wordt, en de aanhoudende stroom van leugens in de traditionele pers, zijn ongezien in de ‘moderne westerse’ wereld. Dit stinkt uren in de wind. Ik zou weer een gans boek kunnen vullen over heel deze kwestie, maar ik ga me beperken tot het aanbevelen van enkele webstekken waar meestal degelijke informatie wordt verstrekt, voorzover ik heb kunnen beoordelen:Gratis artikel:

De Grote Vriendenreset, (15 okt. 2021) een beetje in het verlengde van hogergenoemd boek.


Hoofdpagina - Mijn eerste boek (Astro-Logika) - Mijn derde boek: "Meten is Weten"