Wiskunde, fysika (natuurkunde)...

...een duwtje in de rug nodig?

In de wiskunde en de wetenschappen steunt het ene op het andere, en als je even de draad kwijt bent, riskeer je hopeloos achter te geraken. Laat het zover niet komen!
Ik overloop samen met u de leerstof, pols naar uw inzichten en zwakke punten, en geef toelichtingen en oefeningen waar nodig.

Wiskunde en wetenschappen leren = zo weinig mogelijk van buiten leren, zo veel mogelijk proberen afleiden uit enkele basisideeën!

Merk ik dat uw fundering op drijfzand staat, dan maken we daar beton van. Immers, zo gauw je niet meer twijfelt aan de grondbegrippen en de belangrijkste regels, ga je meer zelfvertrouwen hebben om de rest van de leerstof aan te kunnen. En... dat beetje meer inzicht kan je verslagenheid volledig doen omslaan in plezier, het plezier om zelf de oplossing van een probleem te ontdekken!

"Wat ben ik met al die wiskunde?"

Die vraag krijg ik dikwijls te horen. Daarom zoek ik telkens voorbeelden uit allerlei vakgebieden, van kunst tot techniek, van fotografie tot sociale wetenschappen, van natuurverschijnselen tot oud-Egyptische bouwkunde, van software-ontwikkeling tot politiespeurwerk... om aan te tonen dat wiskunde veel meer is dan "formules blokken", en dat wiskunde in de eerste plaats gaat over schoonheid, en evengoed over het praktische leven. Daarmee hoop ik uw motivatie wat op te krikken.

Ervaring

Ik ben licentiaat experimentele natuurkunde en heb ondertussen meer dan 10 jaar ervaring in het onderwijs van wis- en natuurkunde in de 2de en 3de graad ASO, TSO en KSO, dus ik weet wat de struikelblokken zijn, en ik kan u tips geven over de te verwachten examenvragen.
Helaas kan ik niet toveren. Uw eigen inspanning blijft vereist, maar ik kan u helpen het belangrijke van het onbelangrijke te onderscheiden en u door de bomen het bos terug te laten zien, eerst met "handje vasthouden", dan zelfstandig.
Grotere kaart weergeven

Grijp de stier bij de horens en wacht niet tot de laatste moment voor het examen!

Maak een afspraak en ik kom tot bij u of u tot bij mij in Gentbrugge (Jules de Saint-Genoisstraat 98).
Ik vraag 24€ per uur (veel goedkoper dan een stielman) en ev. 0.5€/km verplaatsingskosten.
In tegenstelling tot sommige studiebegeleidingskantoren wil ik u niet vastbinden voor jaarabonnementen enz. U komt gewoon 1 keer of 100 keer, naargelang uw persoonlijke behoefte.

Koen Van de moortel

info@lerenisplezant.be - 09 2277036 of 047 7368526
Tips voor een goed examen natuurkunde / wiskunde

Bijlessen andere vakken/regio's

Hulp met het schrijven van teksten

Hoofdpagina

bijles wiskunde fysica natuurkunde privéles privé les leraar leerkracht Gent Gentbrugge studiebegeleiding examencomissie